Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Witlof met ham en banaan uit de oven *

Aantal personen: 4

Ingrediënten

750 gr aardappelen
8 struikjes witlof
4 bananen
± 200 gr ham
½ bekertje zure room
200 gr magere kwark
2 eieren
75 gr geraspte kaas
peper en zout
nootmuskaat
1 teentje knoflook

Bereiden

De aardappelen gaarkoken en afgieten. De witlofstruikjes aan de onderkant kegelvormig uithollen en in weinig water met zout in ± 15 minuten nét niet gaar koken, ze daarna goed laten uitlekken. De bananen halveren. Steeds 2 plakjes ham half over elkaar leggen, oprollen met 1 struikje witlof en ½ banaan en de rolletjes in het midden van de ovenschaal leggen. De aardappelen aan weerszijden van de witlof leggen. Van de zure room, kwark, eieren, 2/3 van de kaas, peper, zout, nootmuskaat en het teentje knoflook uit de pers een gladde saus roeren en deze over de aardappelen en de witlof schenken. De rest van de kaas erover strooien. In ± 20 minuten in een warme oven ( 175 graden) lichtbruin laten kleuren.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Paprikastamppot met lauwwarme salsa verde
Zuurkoolstamppot met tomaat en chorizo
Aardappel-ovenschotel met broccoli en boursin
Knapperige rucolastamppot met pancetta
Klassieke jachtschotel met appel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes