De aardappelen gaarkoken en afgieten. De witlofstruikjes aan de onderkant kegelvormig uithollen en in weinig water met zout in ± 15 minuten nét niet gaar koken, ze daarna goed laten uitlekken. De bananen halveren. Steeds 2 plakjes ham half over elkaar leggen, oprollen met 1 struikje witlof en ½ banaan en de rolletjes in het midden van de ovenschaal leggen. De aardappelen aan weerszijden van de witlof leggen. Van de zure room, kwark, eieren, 2/3 van de kaas, peper, zout, nootmuskaat en het teentje knoflook uit de pers een gladde saus roeren en deze over de aardappelen en de witlof schenken. De rest van de kaas erover strooien. In ± 20 minuten in een warme oven ( 175 graden) lichtbruin laten kleuren.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |